LEMKEN DIAMANT 16

Cu peste 4000 de modele vândute, Diamant 11 a fost un utilaj performant în întreaga gamă de pluguri mari LEMKEN - un motiv suficient pentru a face succesorul, Diamant 16, chiar mai bun în ceea ce privește consumul de combustibil, funcționarea și confortul. Drept urmare, OptiLine oferă acum primul sistem de ajustare pentru acest tip de proiectare a plugului pentru a împiedica tragerea laterală în timpul aratului - o nouă caracteristică care a fost deja premiată cu medalia de argint DLG. Gama de aplicații pentru acest plug a fost de asemenea extinsă pentru a răspunde la tractoarele cu o putere de tracțiune mai mare.

OptiLine compensează tracțiunea laterală care rezultă din poziția asimetrică a plugului din spatele tractorului prin faptul că un cilindru controlat de presiune transferă un cuplu suplimentar la tractor. Acest sistem de reglare schimbă linia de tracțiune a tractorului / plugului spre centrul punții spate și oferă astfel economii de combustibil de până la 10%. Cererile pentru operator sunt de asemenea reduse, deoarece nu este nevoie de contra-direcție.

Amplificatorul de tracțiune, care a fost acum îmbunătățit pentru reducerea presiunii la capăt de rând, contribuie la economii de combustibil chiar și mai mari. Acest lucru permite exercitarea unor presiuni mai mari, ceea ce permite mutarea centrului de greutate de la plug și osia din față a tractorului la axa posterioară a tractorului. Ca urmare, combinația tractor / plug capătă și mai mare forță de tragere.

Dimensiunile tuturor rulmenților principali au fost mărite, iar versiunea interioară a fost de asemenea actualizată, permițând utilajului să fie utilizat cu tractoare cu o lățime exterioară de până la patru metri. Acest lucru asigură ca roțile să mențină întotdeauna o distanță suficientă de marginile brazdei, chiar și în condiții dificile. Reglarea hidraulică, continuă, a adâncimii de lucru este o altă inovație, care este disponibilă și direct de pe scaunul pentru tractor pentru un confort special de operare. Protecția hidromatică garantată împotriva suprasarcinii asigură o arătură fără perturbări în condiții de pietriș.

Noul Diamant 16 va fi disponibil cu trupițe Dural sau DuraMaxx și până la 9 brazde din Ianuarie 2019.