LEMKEN Rubin 10

Grapele compacte Lemken combină eficiența cu lucrul la viteze ridicate încă din 2001. Acum, gama de modele numără unul nou, Lemken Rubin 10 care oferă o gamă largă de îmbunătățiri. Cel mai frapant este noul aranjament al discurilor de pe ambele părți ale dispozitivului. Acest lucru nu numai că asigură stabilitatea direcțională, fără tracțiune laterală, reducând astfel consumul de combustibil, dar permite, de asemenea, o aliniere precisă a trecerii, folosind și GPS.
Discurile sunt dispuse pentru a produce forțe simetrice pe ambele părți ale utilajului. Cele trei discuri centrale de pe Rubin 10 au fost decalate de-a lungul axei longitudinale pentru a se asigura că acestea pot lucra fără coliziune pe întreaga lățime la o distanță de 12,5 cm. Această soluție patentată optimizează curgerea solului și are drept rezultat o cultivare uniformă pe întreaga lățime de lucru.

Rubin 10 prezintă discuri DuraMaxx cu diametrul standard de 645 mm. Aceste discuri au o durată de viață care este cu 30% mai mare decât cea a discurilor convenționale. Noile brațe au o grosime de 30 mm și, prin urmare, sunt mult mai robuste decât modelele anterioare. Designul lor cu mai multe curbe oferă o mare libertate pentru a preveni blocajele. Fiecare disc concav din Rubin 10 este acum echipat cu o protecție la supra-sarcină cu întoarcere amortizată pentru a minimiza încărcăturile pe cadru.
O grapă integrată în spatele primului rând de discuri îmbunătățește efectul de mărunțire și distribuie a solului și a materiei organice în direcția de deplasare, în timp ce grapa din spate și grapa de nivelare distribuie solul pentru a forma o suprafață netedă, plană.

Versiunea purtată Rubin 10 este disponibilă cu o roată Uni pentru cerințe mai mici în ceea ce privește forța de ridicare și sarcini reduse pe puntea posterioară a tractorului.
Toate versiunile pliabile oferă reglarea adâncimii hidraulice ca standard. Grapele cu disc compact, semi-montate, sunt disponibile opțional cu roți de reglare a adâncimii, care asigură o adâncime de lucru chiar în soluri variabile și alinierea precisă a trecerii de-a lungul pantelor.