SIPTEC MASTER HD

Master HD este o unealtă multifuncțională, inovatoare, care efectuează o procedură de lucru complexă, asigurând dintr-o singură trecere condiții optime de semănat. Asigură afânarea solului la adâncimi mari, dar și superficial, rezultând un teren perfect nivelat.

Prin ajustarea rezultatului prelucrării la diferite condiții de sol, este un cultivator foarte flexibil cu performanțe de neegalat, deoarece reduce denivelările și menține umiditatea solului.

Discurile asigură tăierea intensivă și amestecarea resturilor de culturi. Pentru a se adapta diferitelor condiții de sol, volumul de lucru al discurilor poate fi reglat de către utilizator în mișcare.

Suspensia hidropneumatică de protecţie, amestecă şi eliberează solul, menţine adâncimea de lucru corectă în toate condiţiile și contribuie la creşterea armonioasă a culturilor.

Discuri crestată
Forma canelată a discurilor (Ø610x6 mm în diametru), combinată cu poziționarea agresivă a unghiului de lucru și a dinților mai mari, permite lucrul în soluri foarte dure cu o pătrundere ușoară în sol, ceea ce face posibil lucrul la viteze mari. La depășirea adâncimii de lucru de 7 cm, solul este lucrat complet plat.

Suspensie de cauciuc pentru discuri
Blocurile de cauciuc pretensionate protejează discurile de supra-sarcini, în timp ce se asigură un contact perfect și neted cu solul. Fiecare sistem de prindere care deține o pereche de discuri este suspendat pe patru astfel de blocuri de cauciuc. Acest tip de suspensie este foarte flexibil și durabil, protejând și împotriva coliziunilor cu pietre.

Rulmenți
Carcasa rulmenților este realizată din oțel fără sudură, ce închide 2 rulmenți cu sarcină mare. Carcasa este etanșată dublu și lubrifiată independent, pentru intervale de întreținere prelungite.

Opțiuni role spate
Rolă inelară din oțel (Ø580 mm) pentru zdrobire și reconstituire foarte fermă a solului. Adaptat și pentru soluri grele și lipicioase.

Rolă dublă ”U” (2 x Ø540 mm) presează solul, asigură reconsolidare excelentă în timp ce se întoarce cu alunecare minimă.